VERNIEUWDE FULL HYBRIDE TECHNIEK, SUPER ZUINIG EN KRACHTIG

Wat is Full Hybrid?

De geavanceerde hybride aandrijflijn maakt gebruik van een elektromotor, een verbrandingsmotor of beide tegelijk afhankelijk van de rijomstandigheden. Een laag benzineverbruik en een geringe CO2-uitstoot zijn het resultaat, evenals een soepele en krachtige acceleratie die het rijplezier merkbaar verhoogt.

HYBRIDESYSTEEM

De elektromotor brengt de auto soepel en fluisterstil in beweging en drijft de auto bij lage snelheden aan. Bij hogere snelheden en krachtig accelereren assisteert de elektromotor de sterke en tegelijk zuinige benzinemotor, die tevens tijdens het rijden indien nodig de batterij voor de elektrische aandrijving bijlaadt. Dat laatste gebeurt ook bij afremmen. Dan wordt de daarbij vrijkomende energie omgezet in elektriciteit. Stop je de auto, dan schakelt de benzinemotor uit om zoveel mogelijk energie te sparen.

EV-RIJMODUS

Wil je geheel emissievrij rijden, bijvoorbeeld in de stad of in een parkeergarage, selecteer dan de EV-rijmodus. De verbrandingsmotor stopt wanneer de accuspanning en rijomstandigheden dat toelaten, zodat de auto volledig elektrisch verder rijdt.

Vanaf nu bestelbaar op de Vitara en S Cross automaat!